Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Ziua
Anul şi data apariţiei: 03.05.2004
Tematica: legea minorităţilor naţionale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: B.P.
Titlul articolului: Lege pentru minoritatile nationale
Acces online: https://www.ziua.ro/display.php?data=2004-05-03&id=146330


O lege a minoritatilor este necesara pentru Romania . Aceasta a fost concluzia la care au ajuns participantii la seminarul "Cadrul juridic referitor la minoritatile nationale. Actualitate si perspective", organizat la sfarsitul saptamanii trecute la Mangalia, de Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) din cadrul Secretariatului General al Guvernului. "Acest seminar, primul dintr-o serie mai lunga, este important pentru ca a deschis dialogul pe marginea necesitatii unei legi privind statutul minoritatilor nationale", a declarat seful DRI, secretarul de stat Cristian Jura. Reprezentantii minoritatilor nationale prezenti la dezbateri au aratat ca existenta unei legi este importanta, dar mai importanta va fi implementarea ei. In vederea compunerii proiectului de lege, vor fi organizate intalniri cu reprezentantii Consiliului Minoritatilor Nationale (CMN), urmand a fi constituit un grup de lucru care sa se ocupe de redactarea documentului. "Din acest grup vor face parte specialisti de la DRI si de la CMN", a mai spus Cristian Jura, precizand ca specialistii vor fi sprijiniti in acest demers si de experti ai Consiliului Europei. La eveniment au participat, pe langa reprezentanti guvernamentali, experti ONU, ai Consiliului Europei, precum si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale interne si internationale interesate de acest domeniu.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.